Înapoi la articole

Sfaturi utile la închirierea unei mașini

Articol publicat în 21 Septembrie 2022

1. Alege o firmă care iți inspiră încredere. Verifică cu atenție firma și site-ul acesteia, eventual review-uri dacă acestea există

2. Alege tipul de mașină care ți se potrivește. Întreabă de dotările opționale pe care le poți achiziționa(scaun de copil, GPS, lanțuri antiderapante). În acest domeniu, prețul reflectă în 99% din cazuri calitatea mașinii.

3. Consultă pe site sau întreabă care sunt condițiile de închiriere și prețul.

4. Verifică ce taxe și asigurări sunt incluse în prețul închirierii.

5. Întreabă despre limita de kilometrii impusă de firmă.

6. Rezervă mașina din timp. Deși pare o ofertă bogată pe piața de închirieri, în unele perioade este foarte greu sau chiar imposibil să găsești o mașină decentă disponibilă. Pentru a evita această situație neplăcută, rezervă-ți din timp mașina.

7. Stabilește locul, data și ora de preluare a mașinii.

8. La preluare, verifică cu atenție mașina și fă poze cu zonele care prezintă nereguli. La fel procedează și cu kilometrajul.

9. Solicită, dacă nu primești, un contract de închiriere care să conțină și sumele plătite pentru închiriere și garanție.

10. La predare, încearcă să iți aloci timp suficient pentru acest lucru. Astfel, cel care face preluarea are timp să inspecteze cu atenție mașina. Pentru o inspecție mai ușoară, predă mașina spălată și cu plinul făcut. Astfel, vei evita o inspecție în absența ta și cheltuieli legate de alimentarea mașinii de către firmă.

11. Predarea trebuie să o faci la ora stabilită, astfel riști o suprataxare conform contractului de închiriere.

Călătorii plăcute!